REGLER

Följande regler gäller för Höga Kusten Pond Hockey Tournament:

• Samtliga matcher i Gruppspelet spelas i 2x10min med 1min paus vid sidbyte.
  • Slutspelet spelas 2 x 10 min med 1 min paus vid sidbyte. Vid oavgjort, bäst av 3 straffslag från halva plan.
  • Det är 9min paus mellan matcherna. Bägge lagen som ska spela nästkommande match skottar isen.
  • Samtliga matcher startar samtidigt via speakern. Rullande tid.
  • Lagen måste vara på plats vid sin bana 15min innan matchstart.
  • Lagkapterna håller reda på målen och hemmalagets lagkapten lämnar in resultatet till sekretariatet.
  • Hemmalaget börjar med pucken, när matchen startas av speakern.
  • Samtliga matcher döms av lagen själva, detta gäller även vid ev regelöverträdelser. Då får laget börja med pucken på sin planhalva. Bedöms det som en grov överträdelse, så får man lägga ett straffslag från halva plan.
  • Lagen dömer själva vem som får pucken om den kommer utanför banan. Om pucken fastnar i snövallen skall man först försöka spela loss pucken.
  • Regelrätt mål tilldöms om pucken skjuts in genom en av de två öppningar som finns på pondhockeymålets framsida.
  • Mål får endast göras från motståndarens planhalva.
  • Vid mål måste det lag som gjort mål backa hem till sin planhalva.
  • Det är inte tillåtet med "målvakt", eller liggande spel framför målen (inte ens täcka på knä).
  • Hårda tacklingar, slagskott och hårt spel som kan skada en motståndare medför personligt matchstraff.
  • Lagen har 3 spelare på isen samtidigt och 3 spelare på avbytarbänken.
    Fritt antal byten under matchen. Bytena sker i närhet av avbytarbänken.
  • Valfritt antal coacher och kompisar vid avbytarbänken.
  • Det är ok att ha flera spelare än 6 stycken att alternera mellan matcherna. Dock är det de 6 spelarna som börjar matchen som måste fullfölja den - man får alltså inte byta ut någon av de 6 under pågående match.
  • Efter varje match tar hemmalaget resultatet till sekretariatet.
  • I Gruppspelet ger vinst 2 poäng och oavgjort 1poäng.
  • Vid lika poäng när gruppspelet är avgjort avgörs placeringen enligt följande:
    1. Målskillnad
    2. Flest gjorda mål
    3. Inbördes möten
    4. Lottning
  • I Kvart-, Semi- och finalspelet, så gäller bäst av 3 straffar om det är oavgjort efter full tid (2x10min)
  • Samtliga spelare måste bära hjälm, skridskor och ishockeyklubba. Övrig utrustning är valfri.
    Rekommenderat är benskydd, armbågsskydd och handskar.
  • Samtliga matcher spelas med godkänd matchpuck.
  • Samtliga lag måste ha en uppsättning av hemma- och bortamatchtröjor. En mörk och en ljus tröja där den mörka bärs av hemmalaget, om inte lagen kommer överens om annat.
  • Lagkapten ansvarar att alla i laget känner till reglerna kring HKPHT.

Design: Ulf Niederbach | Production: Magnus Stenman 2022